Ruimtelijk kunst
Adriana Nichting
Ik heb mijn hele leven een (onderwijs)baan gecombineerd met het maken van beelden: emoties, verhalen en herinneringen vormgegeven in klei, brons of andere materialen. En ik wil mijn ervaringen ook delen met anderen. Daarom maak ik beelden, schrijf ik, speel ik piano, reis naar andere landen – leef ik denk ik.

Anders Wolhar
Anders Wolhar creëert sculpturen waarin mens, technologie en natuur samensmelten. Zijn unieke stijl resulteert in esthetische, gelaagde kunstwerken die de verbeelding prikkelen en vragen oproepen. Zijn werk nodigt uit tot een nieuwe blik en reflectie.

André Hilderink
“Vanuit een massief, je beeld herkennen en bevrijden. Het afpellen is begonnen, laag voor laag, een beeld in wording.” André Hilderink, beeldenmaker uit Amersfoort. Als kind was er al een fascinatie voor hout. Hij maakte houtsnijwerkjes van wasknijpers, boomstokken en plankjes. Gaandeweg ontwikkelde hij zich als autodidact in stijl, techniek en vaardigheden. Zijn voorkeur gaat uit naar houtbewerking, maar hij maakt ook beelden uit steen. De oorsprong van zijn werk ligt vaak in mensfiguren.

Ans Mous
Geboren en getogen in Amersfoort volgde Ans de opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst en was zij docent bij Scholen in de Kunst.
Haar werk bestaat uit ruimtelijke objecten, maar ook kleine stillevens. Met papier als basis maakt zij nu met afval- en bouwmaterialen voornamelijk ‘hondjes’, geïnspireerd op een docu van Frans Bromet.

Astrid van der Laarse
Vanuit mijn eerste liefde, de architectuur, maak ik beelden in wisselende mate van abstractie. Volumes met duidelijk begrensde vlakken.
Ik werk in natuursteen, hout, glas en verschillende plastische materialen zoals klei, was ( brons) en gips. Mijn inspiratie: het menselijk lichaam, composities van meerdere elementen en beelden met een grappige twist.
Atelier Astrid van der Laarse, Zandbergenlaan 28, Amersfoort

Barbara Bläsing
Ik ervaar eenheid met de natuur en dit geef ik in mijn keramisch beelden vorm. Mijn inspiratiebron is gevonden stukken hout, schors en metaal. Uit klei maak ik een beeld waar de keramische vorm kleur, textuur en structuur van het gevonden stuk hout overgenomen wordt. De keramische vorm en bv het stuk hout worden samen gevoegd en worden een eenheid. Mijn beelden zijn een eerbetoon aan de natuur.

Bart Polderman
Ik ben Bart Polderman, 23 jaar. De kunstwerken bij deze expositie zijn onder andere ontstaan tijdens mijn middelbareschooltijd. Ik experimenteer met materiaal, kleur, en licht om beelden te creëren die de kijker kunnen intrigeren. Voor mij is kunst een krachtig middel om mijn ideeën, opvattingen en reflecties te delen.

Cécile Verhoeven
Cécile Verhoeven (1955). Opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort (1972-1979). Volgt les bij Petra Boshart.
‘Steen vraagt om focus en geduld. Vormen uit de natuur vertaal ik naar heldere vlakken. Soms is de slag van de beitel zichtbaar en de steen ruw, soms door schuren bijna transparant’.

Corine de Waart
Ik maak beelden van uiteenlopende materialen, zoals ‘opbouwen’ in was of klei, of ‘weghalen’ via hakken of vijlen in steen. Bij steen laat ik me vaak inspireren door de vorm en eigenschappen van de steen en zoek ik naar een samenspel tussen bewerkt en onbewerkt. Ik hou van organische vormen.

Dorette Giling
Mijn naam is Dorette Giling Beeldend kunstenaar te Amersfoort.
Mijn werk balanceert tussen autonoom en functioneel. Een schaal of vaas, die ook zonder inhoud een monumentale vorm laat zien. Zij kunnen ook decoratieve vormen zijn in een in- of exterieur
Het werk is geïnspireerd op de organische vormen in de natuur, maar laat ook architectonische invloeden zien.

Emile van der Kruk
Emile van der Kruk creëert sobere, weerbarstige houten beelden waarin de alledaagse werkelijkheid vervormd en versterkt wordt.
Door overdrijving van contrasten, schaduwen en perspectief maakt hij de realiteit indringend zichtbaar. Zijn optisch vertekende vormen geven zijn sculpturen een unieke, intense beleving.

Evelien Spoelder
Evelien Spoelder is multidisciplinair kunstenaar en bloemstylist. Zij hergebruikt materialen, zoals oude houten planken om te beschilderen met olieverf waarbij de nerven en noesten leidend zijn.
Daarnaast gebruikt ze oude kranten om papier-maché figuren te maken en te kleuren. Haar werk omvat actuele maatschappelijke thema’s.

Frank van Westendorp
Frank van Westendorp creëert schilderijen en beelden, vaak op het grensvlak van twee- en driedimensionaliteit. Zijn werk laat zich niet vangen in één thema, vorm of materiaal. Het lijkt een proeftuin vol ontdekkingen, rijk aan associaties en interpretaties.
Inspiratie haalt hij uit modellen, gebeurtenissen, boeken en nieuwsberichten die hem raken of fascineren, waardoor hij zich autonoom beeldend uit.
Ateliers Charlotte de Bourbonlaan, Bourbonlaan 18, Amersfoort

Hannah Blom
Hannah Blom woont en werkt als kunstenaar in Amersfoort en exposeert door het hele land. Ze is lid van De Ploegh en Pulchri. Haar werk, opgebouwd als een architect, combineert ijzer, oud metaal en roesttinten. Spelen is een belangrijk thema; haar sculpturen variëren van herkenbaar tot abstract. Ze waardeert imperfectie en laat lassen zichtbaar. Hannah maakt zowel vrijstaande als wandobjecten, zowel vrij als in opdracht.

Hetty de Vries
Na een lang leven schilderen en tekenen als mede keramiek werk heeft Hetty uiteindelijk een vorm gevonden om de disciplines te combineren. Het resultaat toont Hetty in de groepsexpositie in de Witte Vlinder tijdens de Kunstpalet expo. Hetty’s Iconen genaamd.

Hilde Paalvast
Glasportretten van Hilde Paalvast verenigen ambacht en verbeelding. Met fusing, brandschilderen, zandstralen en glassnijwerk creëert ze gelaagde composities waarin licht en textuur samenspelen. De subtiele vervormingen en structuren geven elk werk diepte en een uniek perspectief, waardoor elk portret een eigen verhaal vertelt.

Imke van de Venne
Imke van de Venne / WOOD you reCYCLE – Van weggooien naar waarderen
Elke dag belandt er goud in de container. Hout of metaal, klaar voor een tweede leven. Imke weigert mee te gaan in de wegwerpcultuur. Waar anderen afdanken, ziet zij schoonheid. Zij maakt kunst en interieurs van ‘vergeten’ materialen.

Ineke van Vliet
Ineke vindt inspiratie in de natuur, persoonlijke geschiedenissen, herinneringen, verzameldrang en hergebruik. Ze werkt onderzoekend, verdiept zich in materie en probeert uit. Ze werkt naar een driedimensionaal beeld toe, waarbij ook tweedimensionaal werk ontstaat. Haar werk bestaat uit objecten, installaties, mixed media en collages, vaak in series. Huidig thema: Gaten.

Inez de Zwart
Inez de Zwart maakt werk van gerecycled plastic, waarbij ze onder andere handmatig 3D print. Ze haalt bijzondere eigenschappen van het materiaal naar voren door te experimenteren met kleuren en vormen. Haar focus ligt op het maken van ongebruikelijke, maar bruikbare producten.

Ingrid Boelhouwer
Mijn grote passie is Acrylic Pouring. En dan vooral de Sheleeart bloomtechniek. Nadat ik 6 jaar geleden een online cursus heb gevolgd, maak ik nu kunstwerken met acrylverf en pigmenten. Nadat het werk goed droog is, komt er een laag epoxy over. Dit zorgt voor intense kleuren en diepte. Tevens geef ik workshops en maak ik sieraden.

Jan van der Veer
Jan van der Veer maakt schilderijen, objecten, installaties, video’s en beeld-partituren. Hij kan worden gezien als een kameleontisch kunstenaar die waarachtigheid zoekt in veelstemmigheid en fragmentatie.
In een voortdurend onderzoek schakelt hij in zijn werk tussen realisme, abstractie, het precieze en de imperfectie. In hoofdlijnen op de begrippen taal + tijd, soms lichtvoetig dan weer filosofisch.

Jeroen van den Tempel
BEELDEN DIE VERRUIMEN EN VERWIJZEN
Jeroen van den Tempel nodigt u uit om áchter onze concrete werkelijkheid te kijken. Sommige van zijn werken zijn ‘Minimal’ bij andere is het concept belangrijker dan de beelden zelf. Schaduwen en geometrische figuren haalt hij graag naar voren.
Niet: wat zie je, maar hóe kijk je!

Jos Smink
Onderdeel uit te maken van een groter geheel en dat zichtbaar maken in relatie met de omgeving, de natuur is een uitgangspunt in mijn werk. In verschillende disciplines en technieken tracht ik dit vorm te geven.
Ateliers Charlotte de Bourbonlaan, Bourbonlaan 18, Amersfoort

Lilian Wagt
Een hout kunstenaar die veel met de draaibank werkt. Haar werken zijn van lokaal hout gemaakt en soms grillig tot super strak. Zij maakt veel urnen en grote vazen. Verder maakt ze voor speciale gelegenheden balpennen en vulpennen met mooie houtsoorten.

Linda Verkaaik
Haar werk toont een breed en diepgaand vakgebied, vol intensief en creatief onderzoek. Op een bijna schilderachtige manier verweeft ze metaal, glas en mozaïek tot ruimtelijke beelden die omhullen of verheffen. Zo ontstaan onorthodoxe oplossingen voor onze leefomgeving. Altijd zoekt ze naar verbinding: tussen materialen, mensen en de natuur die zich in haar werk manifesteert.

Lisa Bast
Lisa Bast laat zich inspireren door het alledaagse, van de glinstering in water tot maatschappelijke structuren. In haar installaties en sculpturen onderzoekt ze de verbinding in tegenstrijdigheden, waarin licht, beweging en materialiteit samenkomen. De werken nodigen uit om anders te kijken, te voelen en onze plek in het grotere geheel te ervaren

Marcel Roels
Vanuit passie voor verlichting ontwerp en vervaardig ik, als Rules Lighting, handgemaakte exclusieve houten lampen.
Vooral lampen in natuurtinten. Daarnaast schilder ik sinds kort de houten panelen in diverse prints om daar vervolgens lampen van te maken.
Letterlijk van schilderij tot lichtkunst.

Margareth Degeling
In de beeldende kunst, houd ik me voornamelijk bezig met oorzaak en gevolg van klimaat verandering. Ik werk met o.a. verpakking- en weggooimateriaal, textiel, touw, papier en plastic speelgoed. Deze materialen zijn nog steeds in ruime hoeveelheid verkrijgbaar, ondanks de plastic soep en klimaat verandering. Wat voor toekomst laten we na aan de volgende generatie?

Margriet Grondman
Klei past het beste bij mij. Het zelf vorm kunnen geven, het vervormen en naar je hand kunnen zetten. Daarnaast is de natuur en daarbij aan kunnen sluiten een leidraad in mijn werk voor het scheppen van kunstzinnige keramische objecten. Mijn materie schilderijen zijn geïnspireerd op oude muren en verweerde gevels.

Marian Halbersma
Als activiteitenbegeleider ontdekte ik papier-maché. Daardoor houd ik van papier. Hoe het voelt, hoe het ruikt. Die veelzijdigheid ook! Je kunt papier beschrijven, bedrukken, scheuren, beplakken, verven, vervormen En noem maar op. Ik maak sculpturen van papier en noem ze lichtgewicht beelden.

Mariel Beelaerts
Mijn motivatie haal ik uit de natuur. Zuidelijk Afrika fascineert me met zijn prachtige natuur en schitterende dieren. Ik werk het liefst in was waarna het beeld in brons, neolith en soms in zilver wordt gegoten.

Marijke Olde Daalhuis
Beeldhouwlessen van: Saskia Koning, Voorst, Ineke Keesom, Almen, Kees Verwey, Amersfoort.
In de steen zoek ik vormen, lijnen en beweging. De overgang van vorm naar figuur vind ik boeiend. De ruwe steen zichtbaar houden is ook mijn uitgangspunt.
Ik werk in serpentijn, albast en Belgisch hardsteen.

Marijke van der Made
Deze bronzen figuren staan symbool voor de bescherming van de ziel. Het zijn De Gevleugelden. In vele sagen van de volkeren komen gevleugelde wezens voor. De agaatschijven zijn de beschermingsvensters voor de ziel.
In mijn atelier zijn ook veel andere werken te zien. Schilderijen, beelden en objecten.

Menno Berndsen
Ik ben een autodidactisch keramist uit Amersfoort. Ik creëer robuuste, organische objecten van klei met natuurlijke, aardse kleuren en ruwe, poreuze structuren. Mijn inspiratie haal ik uit de grilligheid en vergankelijkheid van de natuur. Mijn collectie omvat o.a. sculpturen van vissen, siervazen en potten en keramieken lampen.

Merlijn van der Hoeven
Het werk van Merlijn van der Hoeven heeft iets poëtisch, maar is eigenlijk altijd gebaseerd op vormen uit de natuur.
Zij zoekt de grens op van het materiaal en combineert verschillende technieken. De materialen waarmee ze werkt zijn vaak porselein en glas. Zij maakt losse objecten maar ook lampen en sieraden.

Luna Peters
Mijn naam is Luna Peters, tweedejaars student Theatre Design aan HKU Theater. Eerder studeerde ik twee jaar Product Design aan HKU Design.
In mijn werk creëer ik vervreemdende decors die uitnodigen tot ontdekking. Theorie helpt mij verhalen visueel te vertalen; mijn praktijk bestaat uit lampen van gevonden objecten. Zo combineer ik technische kennis met fantasie en keer ik terug naar de essentie van maken: leren door te doen.

Nadja Willems
Chef’s Special van Nadja Willems is ontstaan uit haar verwondering over het posten van eten op social media. Eerst een foto, dan de likes – pas daarna wordt er gegeten.
Is het eten ondergeschikt geworden aan de online ervaring? Heeft het bidden voor het eten plaatsgemaakt voor een Social Media Experience? Een intrigerende ontwikkeling die vragen oproept over onze digitale gewoonten.

Niene Boeijen
Niene Boeijen maakt beeldend werk, kleine mensfiguren, teksten en tekeningen. Ze maakt graag gebruik van verschillende technieken, harde contrasten en beperkt kleurgebruik waardoor de beelden sterk en ontroerend zijn en elkaar goed ondersteunen.
Niene nodigt de kijker uit in haar wereld door te dringen waar kwetsbaarheid en vrouwelijke seksualiteit een grote rol spelen. Oprecht en eerlijk en delend met de medemens op weg naar een zelfomhelzing en een vrijer mens.

Omoyater Harrison Okyre
I was born in Edo State, Nigeria, and faced exclusion from a young age due to cultural beliefs. At 19, I fled to Italy and later settled in the Netherlands, where I struggled to find purpose. In a moment of despair, I discovered my passion for art using painted toothpicks.
I dedicated four years to creating and experimenting with my work, ultimately declaring myself an artist. Now based in Amersfoort, I create full-time at Broedplaats OostWest, where I’ve found community and purpose. Through my art, I strive to make a meaningful impact in the world.

Rian Kok
Mijn naam is Rian Kok. Ik heb een opleiding beeldhouwen gedaan aan Artez. En ik werk sinds 1988 in mijn atelier in Amersfoort. Mijn huidige werk bestaat uit werken in klei; de menselijke figuur die zich in houding en beweging laat zien, alleen of in samenhang met elkaar.
Daarnaast maak ik monoprints en collages van monoprints; soms is hier de menselijke figuur ook in aanwezig

Rick Oosterink
“Mijn motivatie voor het maken van kunst komt voort uit een drang om mijn eigen ervaringen en emoties te uiten, evenals een diepgewortelde creatiedrang en rusteloosheid. Inspiratie vind ik overal in de wereld om me heen. Mijn kunst is een voortdurende dialoog met de wereld om me heen, een uitnodiging tot reflectie en verandering.”

Rini van Breukelen
Ik ben Rini van Breukelen (1955) Woon in Amersfoort en ben lid van kunstenaarsgroep Absoluut.
Ik heb mij als autodidact ontwikkeld. Patronen vind ik interessant en komen vaak in verschillende vormen terug in mijn werk. Het (vaak) kleurige werk kan omschreven worden als mixed media.

Tchavdar Iliev
Beeldhouwer, afgestudeerd Kunstacademie te Sofia, specialiteit “Monumentale beeldende kunst”
Sinds 1990 woont en werkt T.Iliev in Nederland. Zijn beelden( brons en steen) vormen een indrukwekkende collectie in verzekeringsmaatschappijen, banken en particuliere klanten. Terugkerende thema’s in zijn werk zijn paarden en vrouw figuren. Dynamiek, schoonheid en perfectie zijn elementen van kunst van Iliev. Meer dan 25 jaar is hij lid van Pulchri Studio in Den Haag, een toonaangevende kunstinstelling!
Ateliers Charlotte de Bourbonlaan, Bourbonlaan 18, Amersfoort

Theo Delft
Tijd loopt als zand door je vingers.
Met zand teken ik patronen op de vloer,
die ik achter me weer opveeg.
Rond stenen die tijdloos zwaar liggen.
Nu geen ijs dat smelt voor je ogen,
of stollend gips in de ruimte tussen jullie handen.
De stille dans van aandachtig tekenen.
Ateliers Charlotte de Bourbonlaan, Bourbonlaan 18, Amersfoort

Trudi Willenborg
Dan weer een periode verf, dan weer klei, maar de laatste jaren vooral klei. Het ontstaan van de ‘slungels’ gaf me onuitputtelijke mogelijkheden om een heel volk vorm te geven.
Elke slungel, met een eigen karakter, weet bij de kijker steeds weer een glimlach op te roepen.

Wilma Hornsveld
MIJN KLEI BE-LEVEN
In het atelier van Coby Haanappel begon mijn klei-leven en het heeft me nooit meer losgelaten. Via cursussen en workshops blijf ik zoeken naar spannende vormen en technieken. Ontmoetingen en het dagelijks leven inspireren mij. Mijn werk volgt geen rechte weg, maar zijpaden die verrassen. Kleurrijk, met een knipoog en nét even anders. Welkom en laat je verrassen!
